Blogi

Uuden koulun paikalla ON väliä (24.1.2018)


Lauttakylän koulun opettajat ja oppilaskunta ovat ilmaisseet kantansa uuden koulun sijoittumisesta ja hyvin perustelleet. Kaksi asiantuntijalautakuntaa on äänestyspäätöksellä päättänyt uuden koulun sijoittuvan meijerin viereiselle tontille.

Edelleen kuitenkin kaupunginjohtaja esittää sijoittumispaikaksi vanhan kivikoulun paikkaa. Me Huittisten Kokoomuksen valtuustoryhmässä olemme yksimielisesti asiantuntijalautakuntien päätösten takana. Meillä on kerrottujen perusteluiden lisäksi tärkeä näkökulma, joka on syytä tuoda esille ja kaupunkilaisten tietoon ennen valtuuston päätöksentekoa; elinvoima.

Olemme yhdessä luoneet Huittisten kaupungille uuden strategian, jossa haluamme turvata ja kehittää kaupunkimme elinvoimaa. Uuden koulun sijoittumispaikka on tässä merkittävä tekijä. Vanhan kivikoulun tontti on arvokas tulonlähde, mikäli päätämme sen muuhun sopivaan käyttöön myydä. Meijerin viereinen Kivirannan pelto olisi syytä saada tehokkaaseen, elinvoimaa kasvattavaan käyttöön. Uusi koulu on lähtölaukaus tälle kehitykselle.

Uusi koulu rakentuu keskeiselle paikalle suojellun meijerirakennuksen viereen ja saa aikaan positiivista pöhinää alueen kehittymiselle ja mahdollisia yksityisinvestointeja. Tämän avulla meillä on mahdollisuus saada eloa ja rahoitusta myös arvokkaan, mutta rapistuneen meijerirakennuksen korjaamiseen. Kaupungin omat varat eivät tähän ole riittäneet.

Yksi tärkeimmistä näkökulmista on, että teemme merkittävän suuruista investointia vuosikymmeniksi eteenpäin ja laajentumis- tai yhdistelmärakentamisen (päiväkoti) tarvetta saattaa myöhempinä vuosikymmeninä ilmaantua. Kivirannanpellon tontilla on mahdollisuuksia ja väljyyttä, vanhan kivikoulun tontilla olemme sitoneet kätemme ainoastaan koulurakennukseen, paikka on ahdas.

Teknisen lautakunnan kokouksessa on käsitelty asiantuntijoiden avulla sitä, onko kulurakenne merkittävästi suurempi meijerin viereiselle tontille rakennettaessa, kuin vanhan kivikoulun tontille. Ei ole. Tarvittavan infran ja turvallisten liikennejärjestelyjen rakentaminen on yhtä kallista molemmissa kohteissa.

Toivomme, että uskallamme yhdessä katsoa vuosikymmenien tarpeiden päähän ja aloittaa todellisen elinvoiman kehittämistyön jokaisen valtuuston päätöksen yhteydessä. Rakennetaan siis uusi koulu suojellun meijerirakennuksen viereen Kivirannan pellolle ja otetaan hankkeesta kaikki elinvoimatekijät irti!


Huittisten Kokoomuksen valtuustoryhmä